Of het nu gaat om HR Advies of om leiderschapsontwikkeling: persoonlijke ontwikkeling staat centraal zowel bij anderen als voor mezelf. Het gedachtegoed van de TA (Transactionele Analyse) en Gedurfd leiderschap zijn hierin leidend. 

Renate Klein Gebbinck

Ruim 20 jaar ben ik inmiddels als professional werkzaam op het gebied van HR Advies en leiderschapsontwikkeling. In verschillende branches en functies heb ik mijn werkervaring opgedaan. Gedetailleerdere informatie hierover is te vinden op het LinkedIn-profiel. Mijn aanpak kenmerkt zich als pragmatisch en resultaatgericht. Als zelfstandige werk ik veel samen met andere professionals, zodat ik en mijn klant verzekerd zijn van een complete basis aan knowhow en van een back-up.

Drijfveren

De belangrijkste drijfveer bij mijn werkzaamheden is persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groei en ontwikkeling streef ik na bij mijzelf en bij anderen, de mensen voor wie en met wie ik werk.

Ik breng met mijn werkwijze anderen in beweging. Met als uitgangspunt dat mensen – leidinggevenden en ook anderen – vanuit eigen kracht het beste handelen en op die manier moedige keuzes kunnen maken.

Gedurfd leiderschap

In en naast mijn werk als zelfstandige maak ik deel uit van het team van M2oed, samen met onder andere Andor de Rooy, Tarek el Gamal en Jacco van den Berg. Naast het geven van trainingen waarbij gedurfd leiderschap en de m2 centraal staan, biedt dit team verschillende andere diensten aan voor leiders. Zie de website.

Transactionele analyse (TA)

Transactionele Analyse (TA) biedt een praktische, heldere theorie die voor iedereen begrijpelijk is. Het is een model dat de complexiteit en diepgang van individuen, relaties,  groepen en organisaties waarin mensen leven en werken, hanteerbaar maakt. Bekende modellen uit de TA zijn de dramadriehoek en egotoestanden. Het uitgangspunt van TA is:  ‘ik ben ok, jij bent ok’.

Op dit moment ben ik bezig met de internationale certificering in de TA,  namelijk CTA (Certified Transactional Analyst). 

Opdrachtgevers en opdrachten

Als zelfstandige heb ik gewerkt voor verschillende opdrachtgevers. Zowel in de profit als de non-profit sector; in het bankwezen, het onderwijs en de zorg.

Concrete opdrachtgevers waren onder andere: Sensire, NOAB, De Twentse Zorgcentra, Arbo Unie, Wolters Kluwer, NCOI, Madurodam,  en Staatvandienst.

Werkgevers

Voor mijn tijd als zelfstandig ondernemer ben ik tussen 1994 en 2007 in dienst geweest bij Manpower en bij ABN Amro Bank. Bij de ABN Amro Bank ben ik onder andere werkzaam geweest als vestigingsmanager en hypotheekadviseur. Vanuit mijn rol als leidinggevende heb ik te maken gehad met reorganisaties en verandermanagement

Ontwikkeling

Naast het volgen van opleidingen op het gebied van HR en leiderschapsontwikkeling ben ik ook gecertificeerd voor het afnemen van EQ-testen. 

Het EQ wordt algemeen gebruikt om te achterhalen in welke mate mensen emotioneel vaardig zijn door middel van expressie, zelfkennis en emphatisch vermogen.

Waar ben je goed in en/of waar kun je nog beter in worden? Als je dat weet is het mogelijk om jezelf te trainen. Logische beslissingen botsen vaak met emoties, spanningen en gevoeligheden. Een EQ-test probeert daarom antwoord te geven op vragen als: hoe gaat iemand om met de emoties van zichzelf of de anderen? Hoe reageert iemand op situaties waaraan hij of zij niets kan veranderen? 

De EQ-test kan ingezet worden bij de start van bijvoorbeeld een coaching-, training-, loopbaan of personal development traject. 

Een gedetailleerde overzicht van mijn opleidingen is te vinden op mijn LinkedIn-profiel

Renate

Mensen die me kennen ervaren me als enthousiast en pragmatisch, direct en empathisch, nieuwsgierig en gedreven.

Naast mijn werk houd ik me bezig met mijn gezin, hardlopen, lezen, lekker eten en genieten van het leven.


Voor meer informatie over Renate kun je ook haar LinkedIn-profiel bekijken.